Lemoniada arbuzowa

Zwyk艂a lemoniada smakuje doskonale, ale ta… arbuzowa to dopiero zastrzyk energii i orze藕wienia! Najlepiej smakuje sch艂odzona z kostkami lodu. Znika w mgnieniu oka niczym tabliczka czekolady. Spr贸bujcie i Wy! 馃槈

Sk艂adniki:

– 膯wiartka arbuza (400g)
– 1 Cytryna
– Woda
– 2 艂y偶ki miodu

Przygotowanie:

– Arbuza pokroi膰 i prze艂o偶y膰 do blendera. Mi贸d roztopi膰 w kilku 艂y偶kach gor膮cej wody, doda膰 wod臋 z miodem do blendera. Wycisn膮膰 sok z cytryny i doda膰 do arbuza. Ca艂o艣膰 zblendowa膰. Rozcie艅czy膰 wod膮, ja doda艂am nieca艂膮 szklank臋 wody, gdy偶 chcia艂am by lemoniada mia艂a bardziej arbuzowo-kwaskowy smak 馃槈

Smacznego!

4 comments

Leave Comment

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *