GRZANKI Z SEREM BRIE I KONFITURĄ ORAZ PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

GRZANKI Z SEREM BRIE I KONFITURĄ ORAZ PRAŻONYMI MIGDAŁAMIGRZANKI Z SEREM BRIE I KONFITURĄ ORAZ PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

Zainspirowana wymyślnymi kanapeczkami przedstawiam Wam piękne i bardzo smaczne grzanki, które smakują obłędnie! Sami spróbujcie 😉

Składniki:

– Pełnoziarniste pieczywo
– 4 Plastry sera Brie
– 2 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki
– 2 łyżeczki miodu
– prażone migdały
– 1 łyżeczka masła

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Pieczywo smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku około 4-6 min by zrobił się chrupiący. Na kromkach układamy plastry sera Brie i ponownie zapiekamy, aż się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika grzanki dekorujemy konfiturą, polewamy miodem i posypujemy prażonymi migdałami.

 

A jeśli nie próbowaliście nigdy Proziaków, to czas by je zrobić w weekend 🙂

 

Smacznego!

GRZANKI Z SEREM BRIE I KONFITURĄ ORAZ PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

  • Jejku, a co to za piękne zdjęcia! Chyba muszę się od Ciebie nauczyć, co by na swoim blogu takie umieszczać 😀 Grzaneczki – pychotka!

    • Ola

      Bardzo się cieszę, ze zdjęcie i grzanki przypadły do gustu! Pozdrawiam 🙂

  • MaiKai

    Musze sie udac na poszukiwanie konfitury z porzeczek, slinka mi cieknie a dopiero co zjadlam kolacje 😋

    • Ola

      Robie je często bo są pyszne 😉