Zielona fasolka w pomidorach z serem Feta

Czy szybki obiad może być baaaaardzo smaczny? Pewnie, że tak. Ja ostatnio postanowiłam przygotować coś na szybko, co nie będzie wymagało ode mnie zbyt dużego zaangażowania i nie będzie czasochłonne. Chodziła mi po głowie zielona fasolka od kilku dni więc postanowiłam coś z nią zrobić, a że kiedyś wpadł mi gdzieś w ręce przepis na fasolkę z pomidorami i serem Feta to postanowiłam go w końcu przygotować. 

Składniki:

200g fasolki szparagowej

30g sera Feta

200g pomidorów z puszki

1 łyżka octu balsamicznego

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka czarnego sezamu

Przygotowanie:

Fasolkę szparagową umyć, wrzucić do posolonego wrzątku i gotować przez 10 minut. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać pomidory i ocet balsamiczny. Gotować około 15 minut by woda z pomidorów odparowała. Ugotowaną fasolkę przełożyć na talerz, polać pomidorami, dodać ser Feta pokrojony w kostkę i posypać czarnym sezamem.

Smacznego 😉

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *