Pasta marchewkowa

Pasta marchewkowa - dietaPrzepis na tą pastę marchewkową dostałam od jednej z moich znajomych, postanowiłam wypróbować przepis ze względu na szybkość przygotowania 10 minut!! Mogłam się tylko pozytywnie zaskoczyć. Pasta wyszła genialna! Zniknęła błyskawicznie z miseczki :). Nigdy wcześniej nie robiłam pasty marchewkowej też, była to nowość u mnie w kuchni i podczas uczty śniadaniowej na stole. 

Składniki:

  • cebula 50g
  • masło 50g
  • marchew 250g
  • koncentrat pomidorowy 140g
  • tymianek – przyprawa 1 łyżeczka
  • oregano – przyprawa 1 łyżeczka
  • sól – szczypta

Przepis: 

Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.5, zgarnąć kopystką ze ścian na dno naczynia. Dodać 20g masła, dusić 1 min./30s/obr.1. Dodać marchewkę, rozdrobnić 5s/obr.5. Zgarnąć kopystką składniki ze ścianek na dno naczynia. Dodać pozostałe 30g masła i pozostałe składniki. podgrzać 6min./90stoopniC/obr.2. Następnie zmiksować 10s/obr.10.

* Pasta marchewkowa jest przepisem do wykonania na Thermomixie.

Zachęcam Cie również do spróbwania przepisu na Wegański smalec z jabłka 

Pasta marchewkowa - doeta