Aksamitny chłodnik z awokado i łososiem

A wy co serwujecie w te upalne dni?? Ja postanowiłam przygotować przepyszny chłodnik, który syci naprawdę na długo! Wersja na bogato, z dużą dawką kwasów omega 3, które znajdziemy w awokado, łososiu i orzechach polecają się na obiad lub podwieczorek! 

 

Składniki:

-jogurt naturalny 200g

-jogurt grecki 200g

-1/4 awokado

-kawałek łososia wędzonego

-2 orzechy włoskie

-1 łyżeczka oliwy

– 1/2 ogórka

-1/2 ząbka czosnku

-2 łyżki koperku

-kilka gałązek kolendry

 

Przygotowanie:

Obórek obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, ogórek i kolendrę. Chłodnik udekorować łososiem i kawałkami awokado. Oliwę połączyć z kolendrą i rozgniecionymi orzechami. Chłodnik polać przygotowanym sosem.

3 thoughts on “Aksamitny chłodnik z awokado i łososiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *