Jadłospis dla osób, które walczą ze zbędnymi kilogramami!

Tak jak obiecałam wstawiam dla Was jednodniowy jadłospis redukcyjny! Mam nadzieję, że wypróbujecie przepisy i wszystko będzie Wam smakować!

 

1800 kcal B:20% T:28% W:52%

 

Śniadanie: Kanapki z szynką + koktajl

446 kcal B:19% T:%31 W:%50

 

80g         Chleb mieszany, słonecznikowy (2 kromki)

120g      Maliny  ( szklanka)

40g         Szynka z indyka (2 plastry)

10g         Masło śmietankowe (1 łyżka)

250g      Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu (3/4 szklanki)

70g         Czarne jagody   (1/2 szklanki)

 

Przygotowanie: Chleb posmarować masłem, nałożyć plasterki szynki. Maliny i jagody dodać do mleka. Zblendować.

 

Drugie śniadanie: Zielony sok

283 kcal B:9% T:5% W:86%

 

50g         Szpinak (2 garści)

50g         Jarmuż (2 garści)

240g      Pomarańcza (1 sztuka)

10g         Miód pszczeli    (1 łyżka)

120g      Banan   (1 sztuka)

 

Przygotowanie: Szpinak i jarmuż umyć, pomarańczę obrać, pokroić na kawałki, dodać do jarmużu i szpinaku. Wkroić banana. Całość zalać wodą (około 200 ml) Zblendować na gładką masę.

 

Obiad: Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym + sok marchew-jabłko

501 kcal B:30% T:23% W:47%

 

40g         Makaron spaghetti

300g      Pomidory z puszki (1 puszka)

10g         Oliwa z oliwek (1 łyżka)

30g         Cebula  (1/3 sztuki)

200g      Sok marchwiowo-jabłkowy (3/4 szklanki)

150g      Mięso z piersi indyka mielone

 

Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulkę, podsmażyć przez kilka minut. Następnie podsmażyć mięso przez kilka minut. Do mięsa dodać pomidory z puszki, gotować około 15 minut, aż woda odparuje z pomidorów. Doprawić szczyptą soli i cukru oraz octem balsamicznym. Podawać ze szklanką soku.

 

Podwieczorek: Talerz przekąsek

188 kcal B:23% T:49% W:28%

 

40g         Ser typu „Feta” (2 plastry)

200g      Sok wielowarzywny (3/4 szklanki)

100g      Pomidorki koktajlowe (5 sztuk)

24g         Oliwki zielone marynowane, konserwowe (6 sztuk)

60g         Ogórek kiszony (1 sztuka)

 

Kolacja: Sałatka z łososiem

365 kcal B:16% T:38% W:46%

 

40g         Łosoś, wędzony (mały kawałek)

10g         Oliwa z oliwek (1 łyżka)

10g         Musztarda (1 łyżka)

50g         Szpinak (2 garści)

10g         Miód pszczeli    (1 łyżka)

30g         Kukurydza, konserwowa (3 łyżki)

200g      Pomidorki koktajlowe (10 sztuk)

30g         Kasza jęczmienna, pęczak (2 łyżki)

 

Przygotowanie:  Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Na liście szpinaku wyłożyć ugotowaną kaszę, kawałki łososia, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i kukurydzę. Sos: miód, oliwę i musztardę połączyć razem – wymieszać.

 

1 comment

Leave Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *